Categorieën
FASHION

Stressed, depressed but always well dressed: tien keer modieus ontspannen in quarantaine

Dit ben ik, op de cover van de Vogue. Geen originele uitgave jammer genoeg, maar een remake van een bestaande cover. Model zal ik niet worden, maar modebladen als deze zijn een belangrijke inspiratiebron voor mij. De modewereld zit boordevol talent. Ik maakte voor jullie een overzicht van tien journalistieke pareltjes gelinkt aan mode, die zeker de moeite waard zijn eens te bekijken. Fashionista’s, geniet van een portie ontspannende lectuur!

1. PYLOT, fashion and fine art photography

Bij het maken van een modemagazine komt heel wat creativiteit kijken. Vogue en Elle doen bij velen een belletje rinkelen, maar heb je al gehoord van PYLOT? PYLOT magazine focust zich vooral op mode- en beeldende kunstfotografie. Het modeblad brengt de ware schoonheid van de modellen in beeld, door geen enkele foto te retoucheren. De beelden die je vindt in het magazine tillen modefotografie naar een hoger niveau.

2. Mode- maar ook milieubewust: duurzame kleding

Je kan er niet meer omheen: duurzame kleding is dé trend van 2020. Bewust shoppen is in de mode, en dat merk je. Meer en meer bekende designers, zoals Stella McCartney en modehuis Chanel, brengen duurzame kleding op de markt. Help het milieu op een modieuze manier, elk beetje helpt.

3. Franca: Chaos and Creation

Deze documentaire nog niet gezien? Dan mis je iets! Aan alle ‘Voguefans’: deze is een must-see! De documentaire gaat over het leven van Franca Sozzani, een echte powerwoman die bijna drie decennia hoofdredacteur van de Italiaanse Vogue was. De regisseur van de documentaire is haar eigen zoon, Francesco Carrozzini. Franca Sozzani was een baanbrekend figuur in de geschiedenis van de Italiaans Vogue. Ze overleed in 2016, niet lang na de première van de documentaire.

4. Modieuze mondmaskers van bij ons

Mondmaskers zijn op veel plaatsen verplicht om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze mondmaskers kunnen ook een meerwaarde geven aan je outfit! Zie het als een ‘accessoire‘. Bekijk hier enkele creatieve voorbeelden uit Antwerpen.

5. All bodies are good bodies

Als plus-size model werken in de modewereld: een succes of niet? Lees hier het verhaal van een vrouw die het allemaal meemaakte.

6. Steven Meisel, die kan er wat van

Steven Meisel is een Amerikaanse modefotograaf die jarenlang werkte voor zowel de Amerikaanse als de Italiaanse Vogue. Hij wordt gezien als één van de bekendste en meest invloedrijke fotografen in de modewereld. Hij werkte samen met grote namen als Madonna, Barbara Streisand en Naomi Campbell. Zijn foto’s zijn zeker de moeite waard om eens te bekijken!

7. Wat is jouw mening over modieuze mondmaskers?

Dat we vandaag zoveel mensen met mondmaskers op straat zouden zien, had een paar maanden geleden niemand zien aankomen. Toch is het nu zo, en worden ze op sommige plaatsen zelf verplicht. Kunnen we die mondmaskers dan als deel van onze outfit beschouwen? De meningen zijn verdeeld.

8. De top van fotografie

Bekijk je graag foto’s waar een verhaal achter schuilt? Dan is de website Magnum Photos iets voor jou! Magnum Photos is een vereniging van fotografen van over de hele wereld. De mooiste werken van die fotografen vind je terug op deze Facebookpagina. Enjoy!

9. Vintage, retro, nostalgisch. Love it!

Deze unieke Instagrampagina post modefoto’s uit de oude doos. Hoe zagen de magazines er vroeger uit? Welke mode-iconen moet je kennen? Dit account laat jou ongetwijfeld met een nostalgisch maar fashionable gevoel achter.

10. Onderzoeksjournalist in de modebranche? Het kan!

Emy Demkes is een Nederlandse freelance-onderzoeksjournalist bij De Correspondent en One World. Ze schrijft voornamelijk over duurzame kleding en onderzoekt de gevolgen van fast fashion. De perfecte combinatie van onderzoeks- en modejournalistiek, als je het mij vraagt!

Tekst en GIF: Dewy De Leeneer
Uitgelichte foto: Sasso Sartori

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s